Filmläger på sommarlovet

Filmläger på sommarlovet

Program

I grupper gör deltagarna egna filmer och vi har utbildning i filmproduktion, workshops i bland annat sårsminkning, regi och skådespeleri. Lägret håller på en vecka, söndag till lördag, och avslutas med en filmpremiär tillsammans med deltagarnas familjer där vi visar alla filmer och berättar vad vi gjort under veckan. Men det är inte bara film, vi erbjuder också gemenskap, aktiviteter och en helt underbar sommar!

Dag 1 - söndag

När lokalerna öppnar erbjuder vår kiosk och café kaffe, glass, fika, godis, frukt och mycket mer. Deltagarna checkar in i sina rum och vi har ett välkomstmöte där personalen presenterar sig och vi informerar om veckan. När föräldrar och syskon har lämnat lägret har vi en säkerhetsgenomgång, går igenom ordningsregler och veckans alla aktiviteter. Alla deltagare delas in i filmgrupper efter ålder, vi bekantar oss med varandra och nu börjar filmidéerna flöda. Till sist går vi igenom kameror och filmteknik innan vi avslutar kvällen med filmvisning.

Dag 2 - måndag

Dagen inleds med utbildning inom bland annat manus och dramaturgi, foto, ljud och redigering. Vi pratar om skådespeleri och går igenom de olika arbetsuppgifterna i ett filmteam, alla får berätta vad de är intresserade av och vill göra under veckan. Under eftermiddagen lägger vi fokus på gruppernas eget filmskapande, workshops med manusskrivande.

Dag 3 - tisdag

Tre aktivitetspass under dagen där grupperna börjar spela in sina egna filmer. Det hålls utbildning och workshops med SFX-smink där alla deltagare får prova på sårsminkning. Senare under kvällen blir det nattinspelning där vi ljussätter skogen med strålkastare och använder rökmaskin.

Dag 4 - onsdag

Denna dagen blir det två aktivitetspass där vi arbetar med gruppernas egna filmer. Vi gör också en utflykt då vi åker och badar. Senare på kvällen ger vi grupperna möjlighet att filma utomhus i mörker – för de som vill och behöver det till sina egna filmer.

Dag 5 - torsdag

Idag blir det utbildning och workshops i regi och skådespeleri, de som vill får prova på improvisation. Vi har fortsatt inspelning och redigering av de egna filmerna. På kvällen har vi workshop i klippning och de som vill kan fortsätta att redigera sina filmer.

Dag 6 - fredag

Veckans deadline närmar sig och deltagarnas filmer måste bli klara under dagen och förberedas för premiärvisning. Förhoppningsvis hinner grupperna även att klippa ihop sina bakomfilmer och bloopers. Efter middagen visar iFocus en av sina långfilmer, berättar om inspelningen och svarar på frågor. Nu är det dags för lägerveckans sista kväll med roliga aktiviteter och umgänge med alla nya vänner och mycket annat skoj.

Dag 7 - lördag

Finalen är här och den stora dagen har kommit. Nu ska röda mattan rullas ut för det är filmpremiär. Föräldrar och familjemedlemmar hälsas varmt välkomna! Vår kiosk och café har öppet där det finns möjlighet att köpa lunch, kaffe, fika, godis, glass och en massa andra godsaker. Sen är det dags för filmpremiär med visning av allas filmer och vi berättar vad vi har gjort under veckan. Som på alla premiärer så är det mingel efter filmvisningen, kursintyg delas ut och allt förevigas med fotografering. Slutligen är det dags för avsked och hemresa.

Med reservation för ändringar. 

 
 
Gör din anmälan här!
 

Just nu

Filmkollo 2019

Anmälan Program

Om Filmkollo

Vilka är vi?

Om oss Tidigare år

Kontakt

Har du frågor?

Kontakta oss Frågor & svar

Copyright iFocus Studios AB 2019