Filmläger på sommarlovet

Filmläger på sommarlovet

Om oss

Filmkollo startades 2010 av föreningen Inventum. Vi samarbetar med studieförbundet Sensus och iFocus Studios som har producerat de kända ungdomsfilmerna ”Älska mig” och ”Svart kung”, båda regisserade av Ronnie Brolin.

Vi är cirka 20 personer som arbetar med Filmkollo varje sommar och det finns alltid ledare på plats dygnet runt. Varje lägervecka har åtta ledare och våra ansvariga ledare på plats har flera års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.

Lägret är för ungdomar 10-18 år där deltagarna delas in i grupper efter ålder. Inga förkunskaper krävs, alla som har viljan och intresset är välkomna! Vi har deltagare från hela landet.

Första dagen anstränger vi oss för att ledare och deltagare snabbt ska bekanta sig med varandra så att ingen känner sig utanför. Våra ledord i verksamheten är Ansvar, Delaktighet och Respekt. 

Lokalerna

Vi håller till hos produktionsbolaget iFocus Studios mitt i Västra Götaland. Fastigheten ligger på landet, ca en timma från Göteborg. Nybyggda lokaler i en kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar.

Vi har plats för 40 deltagare per lägervecka. Deltagarna sover 4-6 personer i varje rum. Vi fördelar boendet utifrån kön till största möjliga mån. Meddela oss vid anmälan om ni finner det olämpligt att flickor och pojkar delar rum.

De flesta av dagarna äter vi frukost 09:00, lunch 12:00, middag 18:00, mellanmål på eftermiddangen och på kvällen. Lokalerna stänger 23:00, då ska alla vara på sina rum och vila upp sig för att orka med hela veckans aktiviteter.

   

Drogfritt

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.

Försäkring

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Filmkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om Olycksfallsförsäkringen.

Kostnad

Kostnad för en vecka på Filmkollo är 6 200 kr, delbetalning är möjlig. I priset ingår allt under veckan; samtliga måltider, boende, utbildningar, workshops, utrustning och arbetsmaterial, badinträde samt premiär för deltagarna och deras familjer sista dagen.

Anmälan

För att vara med på Filmkollo gör ni en Anmälan. Det skickas en bekräftelse till målsmans e-post och inom kort ringer vi upp och bekräftar platsen.

Arrangör

Mer om föreningen

Om Inventum

Tidigare läger

Bilder, filmklipp, utvärderingar

Tidigare år

Kontakt

Har du frågor?

Kontakta oss Frågor & svar

Copyright iFocus Studios AB 2020